ENCOUNTER is de naam van het performatieve onderzoeksproject dat centraal staat op deze blog . ENCOUNTER onderzoekt hoe ons bewustzijn van ons lichaam in bepaalde situaties of fases gedurende ons leven kan veranderen. Dat verandert onze identiteit en beïnvloedt onze sociale interactie. Dit doe ik door middel van ontworpen interventies. Deze interventies zijn geënsceneerde ontmoetingen.

Het scenario
Om de ontmoetingen vorm te geven maak ik gebruik van een scenario. Het scenario voert langs verschillende opdrachten en vragen. Zo ontstaat er materiaal dat de impact van de verandering laat zien. Tevens bevat het scenario een fysieke aanraking. Door deelnemers aan te raken wordt het lichaamsbewustzijn geactiveerd en kan de deelnemer zelf de impact op de eigen identiteit en de impact op relatie met anderen ervaren. In het design research traject analyseer ik dit project en staat de ontwerpvraag: wat doet de methode ENCOUNTER?  centraal.

Doorlopend onderzoek
ENCOUNTER is opgebouwd uit losse delen. Ieder deelproject is te herkennen aan het symbool # gevolgd door het vervolgnummer. Ieder deelproject wordt gerealiseerd vanuit de centrale thematiek, maar heeft een eigen vorm en wordt ontworpen voor specifieke doelgroepen, belanghebbenden, partners en specifieke contexten. In 2013 begon ik met ENCOUNTER#1. Deze blog ontstond ten tijde van #6 en inmiddels werk ik aan ENCOUNTER#7. Onder ENCOUNTER# als reeks vind je een overzicht van de deelproject.